4 Nisan 2009 Cumartesi

zanzibar..




Zanzibar Afrika da bir ada ülkesinin adıdır ve İstanbulda da bir cafeye bu isim verilmiştir.. Cafe de bu adayı yansıtabilmek adına dekorunu buna uygun olarak yapmıştır. Hasır sandalyeler bu dekora uygun objelerden biridir.. Menüye baktığınızda dikkatinizi en çok salatalar çeker.. Bana soracak olursanız deniz mahsülleri salatası bence en güzel salatalarından biri olabilir..Mekan da şıklıkta oldukça ön plandadır ve garsonların tutumu da bu şıklığı yansıtır.. Tatlı olarak da şefin tavsiyesi çikolatalı cheesecake i seçebilirsiniz.. İstanbulda Nişantaşı'nda ve Caddebostan'da bulunmaktadır..




Nişantaşı'nda Milli reasürans çarşındadır yeri..




Caddebostan'da ise Adres: Cemil Topuzlu Cad. No.112 Caddebostan

aşşk...


Nişantaşı'nda en sevdiğimyerlerden biri kesinlikle ve kesinlikle ''milli reasürans pasajı''dır.İçine girdiğinizi zaman gerçekten de Avrupa'da gibi hissediyorsunuz kendinizi.. Orada bulunan birçok yeri seviyorum ve gtmekten de keyif alıyorum.Özellikle bahar ve yaz aylarında çok daha güzel geliyor insanın gözüne.. İşte bu pasaja ilk girişinizde sağ tarafta sizi ''Aşşk Cafe'' karşılıyor. Yemek olarak et yemekleri tercih edilebilir..Paris soslu bonfilesi ve kabul salatasını tercih seçebilirisiniz.. Ama yemek yemeniz şart değilse kesinlikle tatlılarından yemelisiniz. Çikolata soslu cheesecake ve çilekli tartı çok ama çok lezzetli.. Üstelik çok da tazeler.. Yediğiniz zaman pastalar ağızda dağılan cinsten gerçekten.. Sadede gelmek gerekirse bence bu güzel bahar günlerinde gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir Aşşk cafee...


adres tarifi:Nişantaşı reasürans pasajının içinde üst katta..

2 Nisan 2009 Perşembe

halvetia..

Yine Asmalımescitteyiz.. Ben ev yemeklerini seven bir insan olarak ev yemeği yapılan lokantalarda yemek yemekten oldukça büyük bir keyif alırım..İşte Halvetia da bu tarz yerlerdan biri.. Ev yemekleri yapılıyor genelde zeytinyağlılar sıklıkta bunların yanı sıra normal bir lokantaya nazaran sadece mercimek ve ezo gelin çorbası yerine mantar,sebzeli ve domatesli çorbalarda bulunmakta.. Ben en çok mantarlı çorbasını beğeniyorum çünkü daha önce hiç tatmadığım bir şekilde sunuyorlar.. Mantar çorbasının içine dere otu koyuyorlar ve innaılmaz yakışıyor.. Orada yedikten sonra evde denedim evde de oldukça hoş oldu bence sizde denemelisiniz.. Yer olarak da Asmalımescit'e tünel tarafından girer girmez House Cafe'nin karşında.. Tavsiye ederim ve şimdiden afiyet olsun dilerim..

p.s:fotoğrafını çekemedim fakat en yakın zamanda fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorumm ...